Paylaş
Tüm Sayılar      2022      Sayı 204 – Haziran 2022      Adalar Çocuk Orkestrası

Adalar Çocuk Orkestrası


Nasıl güzel bir gündü !

Çocukların cıvıl cıvıl ruhuyla, çalgılarının rengarenk, gür sesleriyle, sanatın yorulmak bilmez enerjisiyle, melodinin, ritmin, armoninin sihirli birlikteliğiyle 22 Mayıs’ta unutulmaz bir konser gerçekleştirdik elbirliğiyle…

İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali 10. yaşında İstanbul’un sihirli coğrafyası Adalar’ın müzikal seslerini Adalar’ın sevgili müzisyen çocukları eşliğinde sizlere ulaştırmanın mutluluğunu ve gerçek anlamda yoğun coşkusunu yaşadı.

Bu sene Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’nin onuncu yıldönümü olması sebebiyle bu konser biz festival ekibi için de bambaşka bir öneme sahipti. Bu önemli on yıl dönümünde adalarda yaşayan ve Adalar Gelişim Derneği’nin katkılarıyla ve başta Özüm Günöz olmak üzere değerli eğitmenlerinin rehberliğinde klasik müziğin rengarenk, çok sesli dünyası içinde birlikte çalışmanın ve birlikte müzik yapmanın şansına ermiş ve mutluluğunu yaşayan Adalar Çocuk Orkestrası sahnede olacaktı!

Elbette AÇO’ya festival programımızda yer vermek bizler için de büyük bir mutluluk oldu.  Nasıl ki beşinci festival yılımızda Barış İçin Müzik genç müzisyenleriyle çalışmak bizler için çok önemli idiyse, onuncu yılımızda da Adalar Çocuk Orkestrası ile bu harika konseri gerçekleştirmek festival anılarımızda  unutulmazlar arasında yerini alacak, hatta çoktan aldı bile!

Festivalimizde ayrıca bir ilki gerçekleştirdik ve “Martılar – Adalar – Müzikal Çocuklar “ isimli konserimizin programını aylar boyunca dinleyicilerimizden sır gibi sakladık.

Ancak sırlar sonsuza dek sürmez!  22 Mayıs’ta Büyükada Anadolu Kulübü’nün harika atmosferinde ve baharın buram buram yaz kokan coşkusu eşliğinde davetlilerimiz Adalar Çocuk Orkestrası’nın pırıl pırıl enerjisini ve tutkusunu bizlerle içtenlikle paylaştı.

Ve dayanışmanın yüceliğine yürekten inanan tüm sanatseverler güzelliklerle dolu bu konserden inanıyoruz ki mutlulukla ayrıldı.

Başta Adalar Çocuk Orkestrası genç müzisyenleriyle Adalar Gelişim Derneği olmak üzere “Martılar – Adalar – Müzikal Çocuklar” konserimizin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve konser günü değerli katkılarıyla organizasyonun mükemmel gerçekleşmesinde  bizlere yardımcı olan tüm adalı dostlarımıza teşekkürlerimizle…

Müzikal çocuklarımızın başarıları ile dolu daha nice konserlere. Çoksesliliğin tılsımlı dünyasında  sesleri daim olsun….

Mehmet Mestçi | Opus Amadeus Festivalleri Sanat Yönetmeni



ADALAR ÇOCUK ORKESTRASI
2016 Yılında Bir Hayalle Başladı…

Pınar Satıoğlu, destekçisi olduğu Barış için Müzik Vakfı’nın  2015 yılındaki 10.yıl konserinden ,uzun yıllardır yaşadığı  Adalar ilçesinde  “Çocuk Orkestrası” kurabilir miyiz?  hayali ile ayrıldı . O dönem görev yaptığı Adalar Kent Konseyi yönetimine   projeyi anlattığında  hemen destek buldu .Tüm enstrumanlar Kent Konseyi Eğitim Çalışma grubu tarafından sağlandı.

Adalar Çocuk Orkestrası, Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesi, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adalar Halk Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle  4 Kasım 2016 ‘da  25  çocukla kuruldu.

Kurulduğu tarihten Haziran 2021 tarihine kadar orkestra şefi, eğitmen ve repertuar desteği Barış İçin Müzik Vakfı  tarafından sağlanmıştır.

Ekim 2021 tarihinden itibaren orkestranın müzik direktörlüğünü keman sanatçısı Özüm Günöz yürütmektedir.

Adalar Çocuk Orkestrası 2019 yılından bu yana orkestra kuruluşuna emek veren kişilerden oluşan Adalar Gelişim Derneği’nin destekleri ile ilk günkü heyecanını hiç kaybetmeden daha büyük başarılara imza atmak için azimle çalışmaya devam etmektedir.

Orkestra mekân desteği kurulduğundan itibaren Adalar İlçe Milli Eğitim tarafından sağlanmakta olup, keman öğretmenleri için de ayrıca Adalar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü destek vermektedir.

Adalar Çocuk Orkestrası, Zorlu PSM, Sabiha Gökçen Havalimanı, Enka Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu, Kozzy Kültür Merkezi, Büyükada Halk Kütüphanesi, Büyükada Anadolu Kulübü, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Heybeliada Ruhban Okulu, Mall of İstanbul Alışveriş Merkezi, Maçka Küçükçiftlik Parkı, Heybeliada İnönü Evi Müzesi, Seferihisar Club Atlantis Tatil Köyü Amfi Tiyatrosu, İBB Büyükada İskelesi ve birçok okulda konserler vermiştir.


Uluslararası İşbirlikleri

İngiltere’den The Nucleo Project ‘in on iki yetenekli öğrencisi, şefleri ve müzik direktörleri Lucy Maguire yönetiminde  Adalar Çocuk Orkestrası ile 14 Şubat 2018 tarihinde  bir günlük müzik atölyesi gerçekleştirdiler. Müzik atölyesinin sonunda her iki grup Barış için Müzik  Orkestraları Müzik Direktörü ve Adalar Çocuk Orkestrası’nın daimi şefi olan Samuel  Matus yönetiminde ortak bir konser verdiler.

2014-2019 yılları arasında görev yapan Adalar Kent Konseyi’nin İngiltere’den Commonwealth Resounds Vakfı ile gerçekleştirdiği işbirliği ile şef Dr. James Ross yönetiminde Türkiye’ye gelen Purcell Genç Müzisyenler Okulu’nun on dokuz öğrencisi ve Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın dokuz üyesi  Adalar Çocuk Orkestrası ile 28/29/30 Eylül 2018 tarihinde  Büyükada’da  uluslararası bir müzik kampı gerçekleştirdiler.

10/13 Şubat 2019 ‘da Kültürel çeşitlilik süreçlerine katkı sunan projelere destek sağlayan AB Projesi Divided Past Joint Future kapsamında Danimarka’dan gelen müzisyenler Gabriella Fuglsig,Rebecca Fuglsig ve Irene Labradovar ile  iki günlük workshop yapıldı.



Büyük bir potansiyele sahip bir orkestra ‘Adalar Çocuk Orkestrası’…Çünkü yaptığı fedakarlıkları gönülden yapan doğru insanların bir araya geldiği bir yer burası; nereye kafanızı çevirip baksanız projeye gönülden katkı sağlamak isteyen insanlarla dolu etrafımız. Tabi ki en başta Pınar ve Ayten; onlar gerçek kahramanlarımız, her an ulaşılabilir ve çözüm odaklı bir enerjiyle hep aramızdaydılar, aramızda yokken bile aramızda var olabildiler aslında! Ve tabi ki birlikte çalıştıkları ve destek aldıkları Adalar Gelişim Derneği üyeleri …

Her zaman severek işini yapan ve gönülden yardıma koşturan diğer öğretmen meslektaşlarımız, Gökçe Şule Sinem Funda ve Sipel, aynı zamanda şu an aramızda olamayan ama geçmişte oldukça emeği geçmiş olan öğretmenler …Velilerimiz,süper anne’ler, süper babalar—yemekler tatlılar yapıp yollayanlar,vapurdan alıp vapura bırakanlar…

Bize her haftasonu okulu açan  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Şehit Murat Yüksel İlkokulu ve her türlü teknik sorunu çözen başta okul müdürü Recep Hoca,okulun görevli personeli Şerif Bey.

Ve onları sona sakladım, asıl görünen kahramanlarımız Çocuklar… Bu çocuklar eğer birşeyi gerçekten isterlerse herşeyi yapabilirler,önlerinde hiç bir engel yok. Aylar içerisinde onca güzelliği ve onca zorluğu birlikte yaşadık,üstesinden birlikte geldik, özellikle sistematik ve düzenli olarak gayret gösterip kendini ve yeteneklerini geliştirmek isteyen çocukların varlığı sayesinde biz öğretmenler de bu mesleğin en keyifli yanlarını yaşayabilmiş olduk.. 22 Mayıs 2022 tarihinde yapmış olduğumuz konserde ortaya çıkan o şahane birliktelik, uyum,farklı tınılar, müzik hepsi ama hepsi bu yukarıda bahsettiğim bileşenlerin bir araya gelmesiyle oluştu, bizleri dinleyenlerin izleyenlerin kulaklarına notalarla ulaşmış oldu. Ne mutlu bize…

Beraber daha nice güzel anılar biriktirmek dileğiyle sözlerimi noktalıyorum

Özüm Günöz  | Adalar Çocuk Orkestrası koordinatörü


Öğrenci, Öğretmen ve Velilerden Mesajlar

Merhaba, birlik ve beraberlik içinde çalıştığımız, çaba sarf ettiğimiz bu yolda güzel anlara şahit olmak bir müzisyen olarak gurur verici. Duyulan her notanın aslında bir yaşam serüveninin minik adımları olduğunu duymak özellikle de hissetmek oldukça rahatlatıcı. Bu yolda yürümek, toplu bir şekilde yürüyebilmek toplumumuz için barış sağlamaktadır. Konser oldukça hoş ve güzel geçti daha çok insanların sıcaklığı bizleri mutlu ve rahat hissettirdi saygı ve sevgi içinde yürüttüğümüz bu başarı hiç şüphesiz nice başarılara imza atacaktır. Tüm arkadaşlarım ve eğitmenlerime sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum tekrardan hepimize başarılar.

Sema Doğan

 

Zaman zaman yaşamın içinde, kendimi çok cılız bir şeymişim gibi hissediyorum.

Bu çocuklar etrafımdayken o cılızlık yerini çok kuvvetli, asla yıkılamaz, koparılamaz, neredeyse uzanıp dokunabileceğim bazı bağlara, duygulara bırakıyor.

Adalar Çocuk Orkestrası ailesi olarak verdiğimiz konser tam olarak böyle hissettirdi.

Çok şanslıyız, yaşamlarınıza bu denli yakından tanıklık edebildiğimiz için kesinlikle çok şanslıyız.

Aras ve Ege’nin dostluğundan, Nilay ve Gülay’ın sevgi doluluğundan, Gizem ve Hande’nin   neşesinden, Aslı ve Tuna’nın enstrümanlarını bu kadar seviyor oluşundan, Melis’in kocaman gülüşünden, Büyük Ege ile kurduğumuz arkadaşlıktan ve bu orkestradaki herkesten ve her an’dan çok şey öğrendim, öğreniyorum.

İyi ki varsınız, iyi ki varız.

Gökçe Öğretmen

 

Adalar çocuk orkestrasına emekleri geçen en başta Pınar ve Ayten Hanım’a, öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.İki çocuğuma verdikleri emekleri için de teşekkürler. İyi ki Adalar Çocuk Orkestra var ve iyi ki biz bu gurubun bir parçasıyız. Sevgiler.

Necla Çiftcioğlu

 

Çok güzeldi ve çocuklar sahnede çok güzeller.Hepsi birer pırlanta. Hepsinin önü açık olsun. Öğrermenlere de bütün ekibe

de çok teşekkür ederiz.

Gurur verici bir iş yapıyorlar.  Hepsi sahneye çok yakışıyorlar. Bir anne olarak çocuğumu böyle güzel bir bütünlüğün içinde görmekten çok mutlu oluyorum ve duygulanıyorum

Edibe Karaduman

 

Birlik ve beraberliğin değeri hep vurgulanır ancak yaşamımızda çok sık birlik ve beraberlikle karşılaşamayız.

Bazı insanlar vardır hayal kurar ve bu hayale başkalarını da ortak edebilir.

İşte bu orkestra bir kişinin hayali işe başlasa da aslında hepimizin gizli bir hayaliymiş.

Birlik ve beraberlikle taçlanmış, Adalar için büyük, insanların inanınca başarabileceği her şey için küçük bir hayal.

Zamanın ve imkanların üzerinde bir başarı olarak gördüm bu konseri. O nedenle hayalin sahibine ve etrafında birer koruyucu ve destekçi olarak gördüğüm herkese teşekkür ederim.

Çocuklarımın potansiyelini açığa çıkardıkları, onları ve biz anne babaları onurlandırdıkları için

Çiğdem Kayaoğlu

Öncelikle Pınar hanım, Ayten Hanım ve Özüm Hoca’mıza, sonrasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, yaklaşık dört senedir bu güzel topluluğun içindeyiz, başladıkları zamandan bu zamana geldikleri nokta muazzam, daha nicelerine şahit olacağız inşallah

Işıl Kele

 

Merhaba biz katılamadık ama çok güzel ve keyifli bir konser olmuş. Resim ve videoları gördüm. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Başta orkestra şefimizi, tüm eğitmenleri ve çocuklarımızı tebrik ediyorum.

Melek Şahin

 

Altı aylık çalışma sonucunda bu konseri verdik ve cidden çok güzel oldu.Uzun zamandır konser vermiyorduk özlemişim vallahi. Önce neden bilmiyorum ama strese girdiğimi hissettim, geçti sonradan. Tabi eski sevdiğim parçalar da vardi onları da  çalsaydık süper olurdu. Bir de böyle siyah giyinince çok hoş oldu. Sevdiğim çok güzel bir konserdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En başta Pınar ve Ayten Ablalar olmak üzere bu orkestranın bir parçası olduğum icin cok mutluyum

Ayşe Çiftçioğlu

 

Pınar Hanım, Ayten  Hanım, Özüm Hocam, Sinem Hocam ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Birlikte çok güzel bir aile olduğumuzu ďüşünüyorum. Nice yeni konserelere…

Nuray Şahin

 

Biz orkestra olarak bu konserimize çok çalışarak ve gerçekten emek vererek hazırlandık. Emeğimizin karşılığını gerçekten hem eğlenerek hem de olumlu bir şekilde görmek beni çok mutlu etti.

Kübra Arlı

 

Çok güzeldi, çok mutluyum. İlerde çok daha büyük konserler vereceğimize inanıyorum. Bu konseri vermemiz için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum

Ege Cavıldak

 

Çocuğum için çok büyük bir deneyimdi emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ben de zevkle dinledim. Teşekkürler!

Seven Çiftçioğlu

Adalar Çocuk Orkesrası her gün  daha çok büyüyor. Daha da  büyüyecek inşallah. Emeği geçen herkese Pınar Hanım, Ayten Hanım, Özüm Hocamız, Sinem Hocamız ve emek veren herkese sonsuz  teşekkürler. Bu oluşumun içinde olmak o kadar özel ve güzel ki iyi ki varsınız, iyi ki yollarımız kesişti. Muhteşem bir konser dinledik  gururla, Nasıl büyüdüklerini bir kez  daha gördük. Özüm Hocamızla birlikte en güzel konserlerde buluşmak dileğiyle… Sizi seviyoruz

Ebru Üner

 

Öncelikle Konserin çok yararlı olduğunu ve önümüzü açacağını  düşünüyorum. Son konserimizden bu yana çaldığımız parçalar ve bir çok şey gelişti bununla birlikte biz de geliştik. Yazın olabilecek bir çok program olduğunu  düşünüyorum ve bu tür başarılarımızın devamını diliyorum

Eylül Doğan

 

Öncelikle lafa şöyle gireyim, ben bu orkestrada hayatımın neredeyse yarısı boyunca yer aldım. Zamanla geliştik ve şu an olduğumuz konuma inanamaz oldum. Bunun için herkese çok minnettarım ama bizi çok daha yüksek katlara taşıyan Özüm Hoca’mıza daha çok minnettarım. Kelimeler ile bile ifade edemem ne kadar mutlu olduğumu. İlk defa bu kadar resmi bir konserde yer aldım. Yeni bir keman öğretmeniyle tanıştım, kendisi de çok pozitif bir insan olduğu için bana başka bir yol açtı adeta. Tüm öğretmenler sayesinde kendimde olduğunu bilmediğim bir müzik yeteneğim olduğunu gördüm. Tüm herkese çok teşekkür ediyorum ve onları çok seviyorum, iyi ki tanışmışız.

Gizem Coşar

 

“Sevgi, emek, heyecan,başarı ve gururla günden güne büyümekte olan Adalar Çocuk Orkestrası’na bizim de yaklaşık 3 yıldır onurla bir parçası olmamızı Ege’ye keman ve piyano çalmasını öğreterek sağlayan Duygu Altekin hocamıza,viyolayı sevdiren Sinem hocamıza, her iki enstrümanla harika parçalar çalmasında emekleri olan Şule, Gizem ve Özüm hocalarımıza sonsuz teşekkürler…

Pınar Hanım’a, Recep Bey’e, Ayten Hanım’a, Çiğdem Hanım’a, çocuklarımızın çalışmaları için yer temin eden şahıs ve kurumlara teşekkürü borç biliriz.

En büyük teşekkürümüz ise bize bu gururu yaşatan geleceğin müzisyenleri sevgili çocuklarımıza.Gelecek onlarla daha güzel olacak.”

Arzu Cavıldak

 

Bu kadar kısa bir zamanda harikalar yaratan, toplumun her kesiminden minicik elleri müzikle sanatla büyüten, geleceğe bırakılacak hazineleri özenle yoğuran siz değerli insanlar hayatımızdan eksik olmasın. Bu ülkedeki her bir çocuğun ihtiyaç duyacağı kadar kıymetlisiniz, sevgi dolusunuz. Keşke daha fazla olsanız.

Zehra Görgün

 

Benim hayalini bile kuramayacigim bir şey gerçekleşti. İnanılmaz mutluyum, heyecanlıyım. Konser günü kalbimde kelebekler uçuyordu. İyi ki oğlum bu grubun bir parçası olmuş.İyi ki varsınız .Valla Pınar Abla Ayten Abla’yı görünce benim içim titriyor çoook seviyorum hepinizi.

Aras’ın akşam online matematik dersi vardı. Okul Destek Derneği Gönül Eğitmenler Devlet okulunda okuyan çocuklara eğitim veriyor.(Matematik,Fen,ingilizce,Türkçe) Bu dönem bitti. Onlar da çocukların duygu ve düşüncelerini dinlediler. Aras ilerde müzik eğitimi alıp gönüllü eğitmenlik yapmak istediğini söyledi ve ekledi, “Çünkü ben enstrüman çalmayı gönüllü eğitmenler sayesinde öğrendim.” Benim yine gözlerim dolu dolu.

Bugün çok yorulmuş. Aras sen de  yaz bişey dedim. “Anneee sen yaz işte biliyorsun benim duygularımı” dedi.

Sultan Sulanç

 

Bu konsere ortaokul son sınıf olan arkadaşlarımızın sınav telaşı nedeniyle ben de dahil bu kadar zor ve kısıtlı imkanlarla hazırlanmamıza rağmen, bu kadar başarılı olabildiğimize hala inanamıyorum  beklediğimden kat be kat güzel oldu. Bize bu şansı veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Melani Özkorkmaz

 

Çok uzun bir süre boyunca fazlasıyla çalıştık. Bu süreçte gerçekten büyük bir duygu karmaşası vardı. Bir şeyleri başarıyor ya da başaramıyorduk. Fakat sonunda emeklerimiz bu konserde aldığımız alkışlarla bize misliyle geri döndü. Umarım daha büyük sahnelerde, daha iyi eserlerle, sahnede ve sahne arkasında eğlenmeye devam ederiz.

Nilay Kayaoğlu

 

Adalar Çocuk Orkesrası her gün  daha çok büyüyor.Daha da  büyüyecek inşallah. Emeği geçen herkese Pınar Hanım, Ayten Hanım, Özüm Hocamız, Sinem Hocamız ve emek veren herkese sonsuz  teşekkürler. Bu oluşumun içinde olmak o kadar özel ve güzel ki iyi ki varsınız, iyi ki yollarımız kesişti. Muhteşem bir konser dinledik gururla, Nasıl büyüdüklerini bir kez  daha gördük. Özüm Hocamızla birlikte en güzel konserlerde buluşmak dileğiyle… Sizi seviyoruz

Ebru Üner

 

Öncelikle Pınar Hanım’a teşekkür ediyorum. Böyle bir oluşumu kurduğu ve Adalı çocukları sanatla buluşturduğu için. Ardından diğer yardım edenler ve sponsorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. İnanılmaz gurur duydum kuzumla. Aslında evde zorla, çalış video gönder diye kafasında boza pişirdim. Bu durumlarda ben inancımı yitirdim ama Özüm Hoca yitirmedi. Aylin’e daha fazla sorumluluk verdi, yapabileceğine inandırdı ve yaptı. Minnettarım. Diğer eğitmelere ve Sinem Hoca’ya da ne kadar teşekkür etsem az. Umarım bu motive edici konser sonrası  hiç durmadan daha ileriye gitmek için aldıkları rüzgarla çalışmaya devam ederler. Bütün çocuklara, eğitmenlere, kurucu annemize ve yardım edenlere bize bu mutluluğu tattırdıkları için tekrar sonsuz  teşekkürler.

Fatoş Seymen Gürel

 

Çocuklarımız çok emek verip çalıştılar ve cok güzel bir  konser verdiler onlarla gurur duyuyorum ve bu projede emeği geçen  öğretmenlerimize Pınar Hanım, Ayten Hanım ve Özüm Hocamıza çok teşekkür ediyorum Ben konseri dinlerken çok mutlu oldum kızımla gurur duydum  inşallah çok iyi biryerlere  gelir  temennim o.

Gönül Ceylan

 

Bir mucizenin adı Adalar Çocuk Orkestrası. Büyük bir emek ve ekip işi. Çocuklar sadece müzikle ilgilenmiyor aynı zamanda dakiklik , sorumluluk bilinci, işbirliği, paylaşım, yardımseverlik ve bunun benzeri erdemleri de kazanıyorlar. Kendilerinin Adalar Çocuk Orkestrası’nın bir parçası olduklarının bilincindeler ve aidiyet hissediyorlar. Bu o kadar önemli ve güçlü bir duygu ki. İstikrar olan yerde başarı vardır. Bunun için başta Pınar Hanım, Ayten Hanım, Nazlı Hanım ve Nezih Bey olmak üzere, hem gönüllü eğitmenlerimiz hem de Adalar Gelişim Derneği üyeleri olağanüstü bir gayret ve çaba içerisindeler. Eğitime yapılan yatırımı-alanı ne olursa olsun-çok değerli ve kalıcı buluyorum. Sahnede çello çalan oğlum “Bu konserde de ağladın mı anne? diye sorduğunda mutlulukla “Evet”deyip sarıldım. Bu mutluluk, onur, gurur, sevinç gözyaşları için gönlünüzdeki müzik tutkusuna, çocuk sevgisine, emeğinize ve yüreğinize  sağlık. İyi ki varsınız…

Ayşegül Fer Ahat | Büyükada 125.Yıl Ortaokulu Müdiresi

 

Adalar Çocuk Orkestrası ile sahne almak benim için hep beraber müzik yapıyor olmanın dışında ailemle vakit geçirmek gibi. Bunca yılın ardından orkestradaki herkes kardeşimmiş gibi hissetmekten kendimi alıkoyamıyorum. Bu yüzden son konserimizde birlikte kazandığımız evrensel başarı için havalara uçmanın dışında tüm kardeşlerimle de tekrar gurur duydum. Hepsinin evrensel müziğe giden yolda apaçık bir zihinle apaçık yollardan geçmesini dilerim. Bize birlikte müzik yapma şansını tanıyan herkese tüm kalbimle minnettarım. Müziğimizin bizi dinlemek isteyen tüm kalplere ulaşması dileğiyle,

Gülay Kayaoğlu

 

Öncelikle bu festivalde yer almak öğrencilerimiz için de bizim için de çok gurur vericiydi. Sahnede gördüğünüz öğrencilerin bütün çabalarını ve verdiğimiz emekleri gösterdiği, yaşadığımız heyecanı seyirciyle de paylaşabildiğimiz bir konserdi. Adalar çocuk orkestrası için motivasyon kaynağı da oldu. Önümüzdeki projelere hazırlanmak için şimdi enerjimiz daha yüksek. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sinem Sonat

Öncelikle emeği geçen hocalarıma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kadar çabaladıkları için çok minnettarım. Bizim için umut ışığı oldular. Son konsere katılamadım fakat kalbim hep sizinleydi herşey için teşekkürler daha güzel konserlerle ve çalışmalarda beraber olma dileyiyle

Lara Çetin

 

Benim  için orkestra çok değerliydi çok da önemliydi ben çok seviyordum; enerjimi tekrar bulduğum bir yerdi mecbur olduğum için kopmak beni gerçekten çok üzdü ama enstrümanımı çalma alışkanlığımı asla bırakmadım hala devam ediyorum. Biraz yoğun bi yıldı ama ne zaman stres olsam sıkılsam hemen bir parça çalmaya başlıyorum. Orkestra konserlerini çok özledim yani gittiğimiz konser verdiğimiz yerler hala aklımda. Burada öyle bi şansım olsa devam ederim. Orkestrayla çalmanın gerçekten çok keyif verici ve çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Duru Durmuş

 

Çello çalmak beni aslında çok mutlu ediyor, çalarken rahatlıyorum ve enerjim yerine geliyor. Özellikle bunu orkestrada arkadaşlarımla beraber yapmak cidden çok keyifli oluyor. Orkestrada çok fazla arkadaşlık kurdum ve bu arkadaşlarımın hepsini çok seviyorum burada size de bizi böyle bir orkestrada bir araya getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Konserdeki parçalara çok çalıştım ve cidden asla zorunluluktan değil hep içimden geldiği için çalıştım çünkü bu eğlenceli ve bir şeyi çalabildiğim zaman gerçekten çok mutlu oluyorum. Bu konserde sadece Aslı ve benim çaldığım ve hocaların eşlik ettiği bir parça vardı, o parçaya ne kadar çalışırsak çalışalım nasıl olacağından hiç emin olamamıştık bu yüzden biraz da stresliydik. Sahneye çağırıldığımız zaman ikimiz de heyecanlandık ama buna rağmen güzel çaldığımızda içim rahatlamıştı ve çok mutlu oldum. Konsere çıkmayı çok özlemişim. İyi ki varsınız, umarım bu proje hep devam eder.

Ali Tuna Kızılırmak

 

Gerçekten çok güzeldi, konser hakkında en sevdiğim şey ilk olarak kolay bir parçanın “klasik” halini çalmaları, konserin sonunda ise büyüklerin o şarkıyı muhteşem ötesi bir şekilde değiştirilmiş halini çalmalarıydı. Diğer şarkılardada şarkı seçimleri güzeldi ve herkes sekronize çaldı. Kısaca mükemmeldi.

Çınar Mikael Ancelo Manopulo, Eski Adalar Çocuk Orkestrası Üyesi

 

Öncelikle  bu konserde çok eğlendim. Bu konser diğer çıktığım konserlerden farklıydı çünkü yeni şefimiz Özüm Günöz ile  çok kısa sürede çok şey başardık. Pandemiden sonraki ilk konserimiz olduğu için hepimiz çok heyecanlıydık. Eğitmenlerimizin destekleri ile çok keyifli bir konser geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ayşe Ada Özbey

 

Biz bu konsere katılamasak da yankısını, çok güzel bir konser oldu, olarak duyduk.  Çok sevindik.   Adalar çocuk Orkestrası  hak ettiği yeri bulacak

Tuğçe  İğdemli

 


 

MÜZİK DİREKTÖRÜ
ÖZÜM GÜNÖZ

KEMAN ÖĞRETMENİ
Gökçe Coşkun

ÇELLO ÖĞRETMENİ
Funda Kasnak Altun

EĞİTMENLER
Sinem Sonat (Viyola)
Sipel Çelik (Çello)
Şule Taşova (Keman)

 

www.adalargelisimdernegi.org

https://www.facebook.com/adalarcocukorkestrasi

Instagram: adalarcocukorkestrasi

Bağışlarınız için teşekkürler

ADALAR GELİŞİM DERNEĞİ


Yayınlanma Tarihi: 04 Haziran 2022  /  Son Güncellenme: 05 Haziran 2022


Bu yazı hakkında yazarımıza ve editörlerimize iletmek istedikleriniz mi var?
Aşağıdaki formu kullanarak kendisine ulaşabilirsiniz.
(Bu formdaki bilgiler, yazarımız ve editörlerimizin mail adreslerine iletilecektir.)


Çerezleri Yönetin!

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet verebilmek, güvenlik ve sizi tanımak adına çerezler kullanmaktayız, detayları öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gizlilik Politikanızı ve KVKK Aydınlatma metnini okumak için buraya tıklayınız.

Eğer sitede gezinmeye devam edersiniz politikamızı onaylamış sayılacaksınız.